Het weeshuis

Het weeshuis zal een thuis gaan bieden voor in totaal 30 kinderen en 6 moeders.  Deze kinderen zijn dakloos en hebben geen opvang/familie.
Honorata en haar zus Fidela hebben de leiding over de moeders, organisatie, coördinatie en financiën. De overige 4 moeders hebben een essentiële rol bij de opvoeding van de kinderen.  

Het gebouw heeft een U vorm en zal bestaan uit drie verschillende delen. Elk deel met een eigen inrichting en bestemming.
Om het weeshuis zo snel mogelijk te kunnen open zal het project in drie delen gebouwd worden waarbij elk deel één zijde van de U is. Wanneer het eerste gedeelte van het weeshuis af is kunnen de eerste 10 kinderen inclusief twee begeleiders intrek nemen in het huis.

In het eerste gedeelte van de bouw zullen belangrijke onderdelen zoals de keuken, badkamer en slaapruimte gebouwd worden. In de bouw van de latere delen zullen deze ruimtes aangevuld worden zodat het huis beter is ingedeeld. In de open ruimte van de U zal het weeshuis een binnenplaats krijgen. Hier komt o.a. een speelplaats en een moestuin die zal bijdrage aan het zelfvoorzienend worden van het weeshuis.

Na het voltooien van de bouw zal het weeshuis richting zelfvoorziening gaan. Om dit te realiseren wil het bestuur van het weeshuis geld genereren doormiddel van land- en tuinbouw, veeteelt, verkoop van zelf gemaakte producten en verhuur van de algemene ruimte.

Voor meer informatie, de begroting en bouwtekeningen verwijzen wij u graag door naar ons projectplan