Hussein Foundation is begonnen met de bouw van het weeshuis in Burundi

Zeven jaar na de oprichting van de stichting is de Hussein Foundation op 3 mei begonnen met het bouwen van het eerste gedeelte van het weeshuis. Naar schatting zal de realisatie van dit eerste gebouw vier maanden duren. Begin 2019 zullen de eerste kinderen het weeshuis betrekken als bewoners. 

Sinds januari 2011 zet de Hussein Foundation zich samen met toekomstig directrice Honorata Ndirampeza in voor het realiseren van een weeshuis. Het doel is om de droom van de in 2010 overleden Hussein Uwimpaye te verwezenlijken. Een zelfvoorzienend weeshuis waar jonge wezen veilig op kunnen groeien onder het toeziend oog van begeleidende moeders. 

Het weeshuis zal in drie fasen worden gerealiseerd. Het hoofdgebouw, wat op dit moment in aanbouw is, zal de belangrijkste faciliteiten bevatten zoals een keuken, badkamers en een slaapzaal. Door de tweede en derde fase zal het gebouw meer ruimte krijgen zodat het uiteindelijk 30 weeskinderen en 6 moeders onderdak kan bieden. Op den duur zal het weeshuis zelfvoorzienend onder leiding staan van Husseins moeder Honorata Ndirampeza en haar zus Fidela Sindihebura.

Op dit moment is de Hussein Foundation naast het coördineren van de bouw bezig met het inzamelen van fondsen voor de realisatie van het tweede en derde gebouw. Dit doen ze o.a. door het organiseren van evenementen zoals het Groot Dictee Bommelerwaard in samenwerking met Rotary Zaltbommel en Lions Bommelerwaard en ondersteuning van het Sint Maartens feest.

 

Meest recente nieuwsartikelen

Geen nieuwsberichten gevonden