Het verhaal

Geschiedenis

Het verhaal van de foundation begint op 10 juli 2010. Op deze tragische dag verdrinkt Hussein Uwimpaye in de rivier de Waal ter hoogte van Zaltbommel op de plek waar hij zelf een jaar eerder twee kinderen red van de verdrinkingsdood. Een groep mensen blijft zitten met de gedachte dat de droom van Hussein nu nooit werkelijkheid zal worden. Deze groep sluit zich aan bij Honorata Ndirampeza en vormt vanaf januari 2011 samen de Hussein Foundation. De eerste donatie voor de Hussein Foundation komt binnen door middel van een benefiet-dansvoorstelling. Hierna volgen vele acties en jaren van geld binnenhalen voor het goede doel.

Vanaf oktober 2012 begint de oriëntatie in Burundi.  Voorzitter Harry gaat samen met Honorata doormiddel van sponsoring en eigen bijdrage naar Burundi om daar te kijken wat de beste locatie zou zijn voor het weeshuis. Het gebied Rugombo wordt gekozen als de bestemming voor het huis. De broer van Honorata, zelf woonachtig in Burundi, stemt in om contactpersoon te zijn voor de zaken in Burundi.

In juli 2013 is het eindelijk zover. Na maanden van regelen en papieren heen en weer sturen wordt de grond in Burundi aangekocht. Een mooi stuk vruchtbare grond van 1,8 hectare (120x150) meter is aangekocht nu eigendom van de stichting. Dit stuk grond ligt in Cibitoke in de provincie Rugombo. De Foundation gaat verder met de het inzamelen van middelen om de bouw van het weeshuis te kunnen starten.

Heden

Op dit moment heeft de Foundation meerdere focuspunten. Waar de stichting zich vroeger alleen bezig hield met het inzamelen van geld en middelen zijn er nu werkgroepen gevormd om de verschillende taken efficiënt uit te voeren. Een werkgroep bestaat altijd uit een bestuurslid welke wordt ondersteunt door vrijwilligers van de stichting.

Fundraising & sponsoring
Deze groep is bezig met het ophalen van geld en middelen voor de bouw en inrichting.

Werkend weeshuis
Houdt zich bezig met plannen voor de toekomst van het huis. Hoe wordt deze zelfvoorzienend en hoe moet alles er straks uit komen te zien.

Bouwkundig team
Dit team focust zich op het bouwen van het huis. Hierbij komen dingen kijken zoals de bouwtekeningen, contact met Burundi en het opstellen van een begroting voor de bouw.

Communicatie
Deze groep is verantwoordelijk voor het communiceren via alle media van de voortgang van de stichting naar onze sponsoren en volgers.

Toekomst

De Hussein Foundation staat is begonnen aan een nieuwe fase. Na jaren ophalen van geld zijn we in mei 2018 begonnen met de bouw van het weeshuis
De bouw van het huis zal plaatsvinden in verschillende fasen. Door de opbouw van het pand is het mogelijk om het weeshuis al te openen terwijl de overige ruimtes nog worden gebouw.

Wanneer het weeshuis volledig gebouwd en geopend is zal het zelfvoorzienend worden, er komt o.a. een moestuin en een grote ruimte geschikt voor verhuur.