De mensen

De stichting werkt met verschillende werkgroepen. Elke groep houdt zich bezig met een belangrijk aspect van het realiseren van het weeshuis. Hierbij krijgen ze hulp van vrijwilligers die de stichting een warm hart toedragen.

Dagelijks bestuurHonorata Ndirampeza | Inspiratiebron & toekomstig directrice weeshuis

Honorata jaren geleden als vluchteling naar Nederland vanuit Burundi. Haar zoons en dochter hebben inmiddels allemaal een diploma of zijn druk bezig met het behalen ervan. In 2010 verdronk haar zoon Hussein door een tragisch ongeval in de rivier de Waal ter hoogte van Zaltbommel. Sinds de oprichting van de stichting is Honorata bij elke stap aanwezig geweest. Wanneer het weeshuis klaar is zal zij zelf terug gaan naar Burundi om daar voor de kinderen te gaan zorgen.


Harry de Bont | Voorzitter

Als voorzitter houdt Harry het overzicht  over de totale stichting. Hij bewaakt de visie en geeft sturing aan de verschillende werkgroepen. In het dagelijkse leven is Harry communicatie adviseur bij de gemeente Neerijnen.


Ellen Raaijmakers-Liebregts | Secretaris & penningmeester

Als secretaris en penningmeester is Ellen de bewaker van het geld. Zij zorgt dat al het geld wat naar Burundi gaat op de juiste plekken terecht komt. Ook maakt ze deel uit van de werkgroep Fondsenwerving. Hierbij houdt ze zich bezig met het inzamelen van zowel geld als middelen voor de stichting. Als Ellen niet bezig is met de foundation werkt ze als coach bij o.a. Autisme Centrum Bommelerwaard en CoachDuo.Conny Gruter | Bestuurslid & Branding, communicatie

Conny is verantwoordelijk voor de communicatie van de stichting. Zoals de website, social media en de communicatie rondom evenementen. Zelf heeft ze in het verleden menig evenement georganiseerd voor de stichting en zal dit in de toekomst ook zeker blijven doen. Na het behalen van haar Bachelor Communicatie voor de creatieve industrie is Conny begonnen als leidinggevende in een grote bioscoop en werkt ze hiernaast freelance als communicatie & branding specialist.


 Algemeen bestuur & adviesraad

Servais Kubwarugira | Projectleider Burundi

Als projectleider in Burundi zorgt Servais voor het managemen van de dagelijkse zaken rondom de bouw. Hij en zijn team dragen zorg voor de bouw van het weeshuis en zorgen voor een correcte afronding hiervan. 


Ali Niyongabo | Bouwkundig ingenieur

Als zoon van Honorata en broer van Hussein staat Ali dicht bij de stichting. Als afgestudeerd bouwkundig ingenieur aan de Hogeschool van Utrecht heeft Ali de leiding over de bouw. Hij heeft onder meer de bouwtekeningen voor het huis ontworpen en heeft contacten met de bouwkundigen in Burundi. 


Elianne Paulussen | Bouwkundig ontwerper

Elianne ondersteunt Ali bij het plannen van de bouw. Als creatief team ondersteunen ze elkaar en zoeken ze samen naar de meest efficiënte manier om het huis te kunnen bouwen. Elianne is onder meer verantwoordelijk voor het maken van 3D sfeerimpressies en het adviseren in de samenstelling van het gebouw. 


Jeroen van der Bij | Fundraising 

Na al veel evenementen van de Hussein Foundation bij te hebben gewoond als vrijwilliger is Jeroen sinds 2018 onderdeel van het fundraising team van de Hussein Foundation. Hierbij zet hij zich in om de opbrengsten van van de Hussein Foundation te verhogen. Naast zijn vrijwillige inzet voor de foundation is Jeroen een office-accountmanager waarbij hij zijn sociale karakter optimaal inzet.


Maite Oteagui | bestuurslid & weeshuis planning


Als onderdeel van de werkgroep 'Werkend weeshuis' is Maite al druk bezig met zaken die belangrijk zijn als het weeshuis eenmaal staat. Hoe zal het weeshuis zichzelf gaan voorzien, hoe kunnen weeskinderen terercht komen bij het weeshuis en wie gaat het weeshuis runnen. Als oud docente heeft ze zelf altijd al veel affiniteit gehad met kinderen wat haar veel inlevingsvermogen geeft in de situatie. Naast haar activiteiten voor de stichting geeft Maite Spaanse les en is ze zelf ook regelmatig te vinden in Spanje. 


Joke Verkuijlen | Bestuurslid & weeshuis planning


Joke is ook actief in de werkgroep 'Werkend weeshuis'. Hoe het weeshuis zichzelf gaat voorzien, hoe kunnen weeskinderen terercht komen bij het weeshuis en wie gaat het weeshuis runnen. Joke is al heel veel jaren actief bij verschillende stichtingen en non-profit organisaties wat haar veel kennis geeft over mensen en samenwerken.  Zelf is ze al 25 jaar actief in de vrouwenbeweging in de Bommelerwaard. In 2008 werd ze zelfs uitgeroepen tot vrouw van het jaar in Zaltbommel.